Осъдиха на четири месеца затвор мъжа, ударил шамар на Макрон
Деймиън Тарел, който удари шамар на държавния глава на Франция Еманюел Макрон, бе осъден на 4 месеца затвор с незабавно изтърпяване на присъдата. Решението бе произнесено от съда във Валанс, където в четвъртък следобед се проведе заседание по случая с нападението над президента, предават TACC и Агенция "Фокус". В допълнение Тарел получи 14 месеца условна […]

Деймиън Тарел, който удари шамар на държавния глава на Франция Еманюел Макрон, бе осъден на 4 месеца затвор с незабавно изтърпяване на присъдата. Решението бе произнесено от съда във Валанс, където в четвъртък следобед се проведе заседание по случая с нападението над президента, предават TACC и Агенция "Фокус".

В допълнение Тарел получи 14 месеца условна присъда. Съдът постанови още той да бъде лишен от граждански права за срок от три години. На Тарел също е забранено да притежава пистолет за срок от пет години. Освен това отсега нататък той не може да заема длъжност в държавната администрация.

По време на изслушването Тарел заяви, че не разкайва за действията си. Нападателят твърди, че президентът „в неговите очи олицетворява упадъка на страната“. Той вярва, че думите му „впечатлиха всички [участници в движението на] жълти жилетки“. Политическият елит във Франция – от целия политически спектър - осъди единодушно атаката срещу президента и изрази солидарност с Макрон.

Във вторник, по време на пътуване в югоизточната част на страната преди регионалните избори, Макрон се обърна към група местни жители, за да ги поздрави. Един от тях извика нещо на президента и след това го удари в лицето. Охраната задържа нападателя и неговия съучастник.

Нападателят се оказа 28-годишният ръководител на исторически клуб на колекционери на оръжия.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук